Uitstel beslissing kunstwerk Etten-Leur

Nieuws over mijn ontwerp voor een kunstwerk in Etten-Leur... of eigenlijk: nog geen nieuws.

De kunstcommissie zou medio september beslissen welk ontwerp van de 3 geselecteerde kunstenaars gerealiseerd mag worden. De commissie kwam er niet uit.
Ik mag nu, net als de andere twee kunstenaars, terug naar de tekentafel om - gewapend met de specifieke opmerkingen van de commissie - het ontwerp te verbeteren.
Verbeterd ontwerp, presentatie en beslissing schuiven nu op naar december.
 
Wordt vervolg dus!
 

|  Datum: 2018-09-22  |  Labels: Ruimtelijk werk  Werk op locatie  Kunstprojecten  |


Mobiel Kladblok Doetinchem opgeleverd

Geen kunst met de grote K, maar als kunstenaar werk ik ook graag aan opdrachten als deze: toegepaste kunst.
Dit mobiele kladblok ontwierp en maakte ik voor de gemeente Doetinchem. Ik heb het begin september opgeleverd. Het College van B&W is het meteen gaan gebruiken.

Ik heb met metalen kokers en profielen een frame gelast en daar stukken van een oude fiets en oude metalen kastjes en lades aan toegevoegd.
Het karretje wordt in Doetinchem ingezet voor de campagne rond de nieuwe Omgevingswet. Het komt steeds op andere plekken, voorlopig eerst binnen het stadhuis.
Ik werkte in dit project samen met communicatiebureau Vuurwerk en tekstbureau De Huurwoordenaar. Behalve een kolossaal kladblok, gemaakt bij Schut Papier, zijn er allerlei digitale toepassingen in en aan de kar.


 

|  Datum: 2018-09-13  |  Labels: Ruimtelijk werk  Werk op locatie  Kunstprojecten  |


Ontwerp voor Etten-Leur gepresenteerd

Op 27 augustus presenteerde ik mijn schetsontwerp voor een kunstwerk in Etten-Leur, voor de achtkoppige plaatselijke kunstcommissie.
Ik ben één van de drie kunstenaars die werd geselecteerd om een schetsontwerp te maken. Ook de twee anderen hebben die avond hun ontwerp toegelicht. Half september maakt de commissie een keuze.

Het kunstwerk is bedoeld voor de wijk de Banakkers, die grotendeels in de jaren ‘60 en ‘70 werd gebouwd. Mijn ontwerp is een ensemble van 6 objecten: een pilaar en 5 tafels. Elk verwijzen ze naar een stuk geschiedenis van de wijk en het gebied, en ze geven een voorzet voor verhalen. Natuurlijk zitten er autobiografische elementen in het werk: ik ben in deze wijk geboren en opgegroeid, op 200 meter van de locatie waar het kunstwerk is bedacht. Wat zou het gaaf zijn juist hier een werk te mogen realiseren!
De titel van het werk, ‘Banmade’, verwijst naar een stokoude benaming voor omsloten agrarische percelen, kenmerkend voor die plek honderden jaren geleden, en waar ook de naam Banakkers van afgeleid is. Tegelijkertijd is deze titel een soort verbastering van ‘Made in Banakkers’, en daarmee doel ik op het 'bottom-up' samenwerkingsproject dat onderdeel van mijn ontwerp is. Ik nodig kinderen en wijkbewoners (via scholen, verenigingen etc.) uit om periodiek tijdelijke kunstuitingen te plaatsen op de pilaar. Zo ondergaat die dus regelmatig een gedaanteverwisseling.
De pilaar is overigens een replica van de pilaren uit de voormalige Heilig Hartkerk die hier stond.
Hier zie je wat impressies en de maquettes van de verschillende objecten.
Ik maakte ook een kort - voor mij nogal nostalgisch - filmpje bij mijn schetsontwerp. Dat kan je hier bekijken.

Binnenkort meer hierover...!

|  Datum: 2018-08-28  |  Labels: Ruimtelijk werk  Werk in ontwikkeling  Ruimtelijk werk  Werk op locatie  Kunstprojecten  |


Aan de slag op de Telpost in Millingen aan de Rijn

Donderdag 21 juni ben ik neergestreken in de Telpost in Millingen aan de Rijn, als 7e kunstenaar in de reeks ‘Zomerverschijnselen 2018’.
Ik ben hier elf dagen lang 'artist-in-residence'. Tot en met 1 juli ga ik aan de slag om een nieuw verhaal toe te voegen aan deze bijzondere plek.
Behalve in en bij de Telpost mag ik aan de slag op ‘De Halve Bunder’, ook in Millingen (Ons Genoegenpad).

Op zondagen is de Telpost in elk geval open (11.00-16.00 uur, Rijndijk 29). Wie tussentijds een keer wil komen kijken is welkom. Ik ben er vaak, maar soms niet.

Op Facebook maak ik per dag een kort verslagje van wat ik heb gedaan.

Kijk op de website van Kunst in Millingen voor meer informatie over de activiteiten en projecten daar.

|  Datum: 2018-06-24  |  Labels: Ruimtelijk werk  Werk in ontwikkeling  Werk op locatie  Kunstprojecten  |


|  Overzicht van alle nieuwsitems  |

   
zoeken volgende vorige