BLOM ZIET IETS van start

BLOM ZIET IETSOp 1 december heb ik mijn eerste blog gepubliceerd in de reeks 'Blom ziet iets'. Bij een eigen foto van een plek die me boeit schrijf ik steeds een korte tekst. Dat kan een verhaal zijn, een poëtische beschouwing, een mening over de plek of een voorstel om deze te veranderen. De plek kan ook aanleiding zijn voor nieuwe kunstwerken.
Ik zal elke vrijdag een blog publiceren op mijn website. Via Facebook, Twitter en LinkedIn worden mensen erop geattendeerd.

Na een jaar hoop ik zo'n 50 blogs te hebben, en die wil ik graag samenbrengen in een boek of ander drukwerk.
Je kan de blogs vinden via de knop Blom ziet iets op mijn homepage. Of door hier te klikken.
 

|  Datum: 2017-12-02  |  Labels: Observaties  Publicaties  Kunstprojecten  Blom ziet iets  |


Veel belangstelling voor project Binnenkamers

Van 21 tot en met 29 oktober het project Binnenkamers in de Kolpingbuurt in Nijmegen. In één van de leegstaande huizen bouwde ik de woonkamer om tot een installatie, met daarin een film.

In de flyer die ik bij mijn kunstwerk omschreef ik het werk als volgt:

Ik trof het huis leeg en kaal aan, met weinig sporen van hoe hier de afgelopen jaren is gewoond. Gedacht. Gevoeld. Gegeten. Gepraat. Liefgehad. TV gekeken.
Juist die leegte gaf mij ruimte voor mijn eigen herinneringen. Aan alle huizen waar ik zelf woonde. In Nijmegen. Den Haag. Etten-Leur. Het sterkst kwamen mijn herinneringen als kind. Herinneringen aan het huis waar ik ben geboren en waar ik opgroeide. Een greep uit die herinneringen is het onderwerp geworden van mijn installatie ‘Inwisselbaar, verplaatsbaar en nooit vergeten’. Bij herinneringen gaat het om gebeurtenissen met een specifieke eigenaar. Ze zijn gekoppeld aan een tijd, en aan een plek. In mijn kunstwerk verander ik alleen die laatste factor. ‘Albert Verweystraat 7, Etten-Leur’ is verruild voor ‘Kolpingstraat 75, Nijmegen’.
Een nieuw oud verhaal.Kijk ook naar mijn filmpjes op YouTube!
Klik op http://bit.ly/2AaULox als je een beeld wil krijgen van mijn installatie met daarin de film.
Op http://bit.ly/2AbznPN zie je alleen de film op je scherm, maar die film is natuurlijk wel onderdeel van de installatie.

|  Datum: 2017-11-04  |  Labels: Ruimtelijk werk  Werk op locatie  Kunstprojecten  |


Kolom 2017 in de media

Mijn kunstwerk Kolom 2017 haalde diverse media in Nijmegen en de Provincie Gelderland, voordat het gerealiseerd was en na de oplevering. Een overzicht.

De Gelderlander, 27 mei 2017 (krant en internet)

N1, 27 mei 2017 (internet)
Artikel N1

Ugenda, 28 mei 2017 (internet)
Artikel Ugenda

De Brug Nijmegen, 31 mei 2017 (2 artikelen: krant, gemeentepagina)


Omroep Gelderland (internet en TV)
Video en interview door Rob Haverkamp

Nieuws uit Nijmegen, 7 juli 2017 (internet)
Een timelapsevideo van Ger Neijenhuyzen

De Gelderlander, 8 juli 2017 (krant en internet)

De Brug Nijmegen, 12 juli 2017 (krant)N.B. voor de aandacht op social media verwijs ik naar mijn Facebookpagina (https://www.facebook.com/marcelblomkunst/?pnref=lhc) en Twitter (@marcelblomkunst).
 

|  Datum: 2017-07-13  |  Labels: Ruimtelijk werk  Werk op locatie  Kunstprojecten  |


Kunstwerk Kolom 2017 onthuld

Mijn kunstwerk bij de brug De Oversteek in Nijmegen is klaar! Na de bekendmaking van het winnende ontwerp - mijn ontwerp - is het snel gegaan. Ik ben direct aan de slag gegaan met de realisatie van 'Kolom 2017': een tijdelijk kunstwerk op de bekisting van de buiten gebruik gestelde lift bij de brug. Op 7 juli jongstleden was de opening. Ongeveer 60 aanwezigen waren getuige van de 'openingshandeling': samen met wethouder Bert Velthuis schroefde ik een laatste onderdeel aan het werk, een vis. Daarmee was het werk voltooid.De opening was de laatste etappe van een kunstroute die The Big Draw Nijmegen had georganiseerd door het Waalfrontgebied. Daarbij werd ook stil gestaan bij tijdelijke kunstwerken van Jordan Artisan, Eric Martijn en Carla Dijs.
Ter afsluiting was er een gezellige borrel in Hotel Nimma, met optredens van de geweldige 'spoken word'-artiest Cees de Beer en de al even geweldige band Altijd Onderweg.


Meer foto's over mijn werk 'Kolom 2017' vind je op deze website bij 'werk op locatie'.
Bij het Nieuwsitem 'Kolom 2017 in de media' vind je andere foto's en video's.
 

|  Datum: 2017-07-12  |  Labels: Ruimtelijk werk  Werk op locatie  Kunstprojecten  |


|  Overzicht van alle nieuwsitems  |

   
zoeken volgende vorige