Transformatorhuisje transformeert in huisje

De bewoners van het complex Waalhaeve te Nijmegen kregen een betonnen transformatorhuisje voor hun woningen. Het kan niet worden verplaatst. Het object wordt steeds beklad met grafitti, posters en stickers. De VVE heeft mij gevraagd een ontwerp te maken, zodat het meer acceptabel is. Het motto van mijn (nog titelloze) ontwerp is: "If you can't beat them, join them": als de vijand niet weggaat, moeten we hem maar omarmen. En dus wordt het transformatorhuisje nu beschilderd alsof het een woning van het complex Waalhaeve is.
De foto laat het werk in uitvoering zien. Ik rond de werkzaamheden in mei af.
Meer foto's van het ontwerp en de uitvoering vind je op http://www.marcelblom.nl/index.php?present=Werk%20in%20ontwikkeling#.

|  Datum: 2018-04-29  |  Labels: Werk in ontwikkeling  Werk op locatie  Kunstprojecten  |


Geselecteerd voor ontwerp kunstwerk Etten-Leur

Maanden geleden stuurde ik mijn uitgebreide motivatie naar de gemeente Etten-Leur, voor het gaan ontwerpen van een kunstwerk daar, in de wijk Banakkers. Deze week kreeg ik het bericht dat ik 1 van de 3 kunstenaars ben die is geselecteerd om een definitief ontwerp te maken.
Voor deze opdracht hadden 93 kunstenaars hun motivatie opgestuurd. Belangrijke onderdelen van mijn inzending ('Banakkers binnenstebuiten') waren: het kunstwerk moet meer zijn dan een sculptuur die zomaar op een plek is neergezet, ik wil samenwerken met kinderen in de wijk, en aandacht voor de geschiedenis van de wijk en haar bewoners.
Voor mij is het heel bijzonder in de Banakkers aan de slag te gaan, want in die wijk ben ik geboren en opgegroeid. De geschiedenis van de plek en de verhalen van bewoners zullen een belangrijk onderdeel en aanleiding voor het werk zijn.
Nu ga ik aan de slag met het ontwerp. In het vroege najaar wordt bekend welke van de 3 kunstenaars de opdracht krijgt.

|  Datum: 2018-04-26  |  Labels: Ruimtelijk werk  Werk in ontwikkeling  Kunstprojecten  |


Project Omgevingsvisie gemeente Doetinchem

Net als veel andere gemeenten gaat de gemeente Doetinchem een nieuwe Omgevingsvisie maken. Dat is een lange termijnvisie voor de hele gemeente, die gaat over heel veel thema's tegelijk, die te maken hebben met de fysieke omgeving. Het gaat dus over de ruimtelijke inrichting, maar ook over energie, zorg, economie, mobiliteit en dergelijke.
Sinds eind januari maak ik in Doetinchem deel uit van het Tijdelijk Team Omgevingsvisie. Als kunstenaar help ik met de verbeelding van het proces en denk ik na over creatieve manieren om straks de bewoners, bedrijven en organisaties te betrekken. Mijn kennis als planoloog kan ik natuurlijk ook prima gebruiken bij dit project.
 

|  Datum: 2018-02-23  |  Labels: Kunstprojecten  |


BLOM ZIET IETS van start

BLOM ZIET IETSOp 1 december heb ik mijn eerste blog gepubliceerd in de reeks 'Blom ziet iets'. Bij een eigen foto van een plek die me boeit schrijf ik steeds een korte tekst. Dat kan een verhaal zijn, een poëtische beschouwing, een mening over de plek of een voorstel om deze te veranderen. De plek kan ook aanleiding zijn voor nieuwe kunstwerken.
Ik zal elke vrijdag een blog publiceren op mijn website. Via Facebook, Twitter en LinkedIn worden mensen erop geattendeerd.

Na een jaar hoop ik zo'n 50 blogs te hebben, en die wil ik graag samenbrengen in een boek of ander drukwerk.
Je kan de blogs vinden via de knop Blom ziet iets op mijn homepage. Of door hier te klikken.
 

|  Datum: 2017-12-02  |  Labels: Observaties  Publicaties  Kunstprojecten  Blom ziet iets  |


|  Overzicht van alle nieuwsitems  |

   
zoeken volgende vorige