Transformatorhuisje klaar: Transform

Mijn project aan de Waalbandijk in Nijmegen is klaar. Het transformatorhuisje dat ik daar bewerkte heet nu ‘TRANSFORM’. Omdat het object van binnen hoogspanning in laagspanning transformeert, én omdat ik het transformatorhuisje transformeerde in een huisje.
De bewoners van het complex Waalhaeve kregen dit betonnen object twee jaar geleden ineens pal voor hun woningen. Het werd steeds beklad met graffiti. De Vereniging van Eigenaren vroeg mij een ontwerp te maken, zodat het meer acceptabel is. Het motto van mijn ontwerp is: "If you can't beat them, join them": als de vijand niet te verslaan is, moeten we hem maar omarmen. En zo geschiedde.
Het transformatorhuisje is van netbeheerder Liander. Die partij stemde in met de make-over.

Meer foto's van het werk vind je hier: http://www.marcelblom.nl/index.php?present=Werk%20op%20locatie#.




 


|  Datum: 2018-06-01  |  Labels: Ruimtelijk werk  Werk op locatie  Kunstprojecten  |



|  Terug naar recent nieuws   |  Overzicht van alle nieuwsitems  |

   
zoeken volgende vorige