Project Omgevingsvisie gemeente Doetinchem

Net als veel andere gemeenten gaat de gemeente Doetinchem een nieuwe Omgevingsvisie maken. Dat is een lange termijnvisie voor de hele gemeente, die gaat over heel veel thema's tegelijk, die te maken hebben met de fysieke omgeving. Het gaat dus over de ruimtelijke inrichting, maar ook over energie, zorg, economie, mobiliteit en dergelijke.
Sinds eind januari maak ik in Doetinchem deel uit van het Tijdelijk Team Omgevingsvisie. Als kunstenaar help ik met de verbeelding van het proces en denk ik na over creatieve manieren om straks de bewoners, bedrijven en organisaties te betrekken. Mijn kennis als planoloog kan ik natuurlijk ook prima gebruiken bij dit project.
 

|  Datum: 2018-02-23  |  Labels: Kunstprojecten  |


BLOM ZIET IETS van start

BLOM ZIET IETSOp 1 december heb ik mijn eerste blog gepubliceerd in de reeks 'Blom ziet iets'. Bij een eigen foto van een plek die me boeit schrijf ik steeds een korte tekst. Dat kan een verhaal zijn, een poëtische beschouwing, een mening over de plek of een voorstel om deze te veranderen. De plek kan ook aanleiding zijn voor nieuwe kunstwerken.
Ik zal elke vrijdag een blog publiceren op mijn website. Via Facebook, Twitter en LinkedIn worden mensen erop geattendeerd.

Na een jaar hoop ik zo'n 50 blogs te hebben, en die wil ik graag samenbrengen in een boek of ander drukwerk.
Je kan de blogs vinden via de knop Blom ziet iets op mijn homepage. Of door hier te klikken.
 

|  Datum: 2017-12-02  |  Labels: Observaties  Publicaties  Kunstprojecten  Blom ziet iets  |


Veel belangstelling voor project Binnenkamers

Van 21 tot en met 29 oktober het project Binnenkamers in de Kolpingbuurt in Nijmegen. In één van de leegstaande huizen bouwde ik de woonkamer om tot een installatie, met daarin een film.

In de flyer die ik bij mijn kunstwerk omschreef ik het werk als volgt:

Ik trof het huis leeg en kaal aan, met weinig sporen van hoe hier de afgelopen jaren is gewoond. Gedacht. Gevoeld. Gegeten. Gepraat. Liefgehad. TV gekeken.
Juist die leegte gaf mij ruimte voor mijn eigen herinneringen. Aan alle huizen waar ik zelf woonde. In Nijmegen. Den Haag. Etten-Leur. Het sterkst kwamen mijn herinneringen als kind. Herinneringen aan het huis waar ik ben geboren en waar ik opgroeide. Een greep uit die herinneringen is het onderwerp geworden van mijn installatie ‘Inwisselbaar, verplaatsbaar en nooit vergeten’. Bij herinneringen gaat het om gebeurtenissen met een specifieke eigenaar. Ze zijn gekoppeld aan een tijd, en aan een plek. In mijn kunstwerk verander ik alleen die laatste factor. ‘Albert Verweystraat 7, Etten-Leur’ is verruild voor ‘Kolpingstraat 75, Nijmegen’.
Een nieuw oud verhaal.Kijk ook naar mijn filmpjes op YouTube!
Klik op http://bit.ly/2AaULox als je een beeld wil krijgen van mijn installatie met daarin de film.
Op http://bit.ly/2AbznPN zie je alleen de film op je scherm, maar die film is natuurlijk wel onderdeel van de installatie.

|  Datum: 2017-11-04  |  Labels: Ruimtelijk werk  Werk op locatie  Kunstprojecten  |


Kolom 2017 in de media

Mijn kunstwerk Kolom 2017 haalde diverse media in Nijmegen en de Provincie Gelderland, voordat het gerealiseerd was en na de oplevering. Een overzicht.

De Gelderlander, 27 mei 2017 (krant en internet)

N1, 27 mei 2017 (internet)
Artikel N1

Ugenda, 28 mei 2017 (internet)
Artikel Ugenda

De Brug Nijmegen, 31 mei 2017 (2 artikelen: krant, gemeentepagina)


Omroep Gelderland (internet en TV)
Video en interview door Rob Haverkamp

Nieuws uit Nijmegen, 7 juli 2017 (internet)
Een timelapsevideo van Ger Neijenhuyzen

De Gelderlander, 8 juli 2017 (krant en internet)

De Brug Nijmegen, 12 juli 2017 (krant)N.B. voor de aandacht op social media verwijs ik naar mijn Facebookpagina (https://www.facebook.com/marcelblomkunst/?pnref=lhc) en Twitter (@marcelblomkunst).
 

|  Datum: 2017-07-13  |  Labels: Ruimtelijk werk  Werk op locatie  Kunstprojecten  |


|  Overzicht van alle nieuwsitems  |