Tentoonstelling 99+1 museum Het Valkhof geopend

Op vrijdag 8 juni was de feestelijke opening van de tentoonstelling '99+1 Kunst van eigen bodem' in museum Het Valkhof in Nijmegen. Ik ben trots dat ik tot de 99 kunstenaars behoor die met een kunstwerk vertegenwoordigd is op deze tentoonstelling. Aanleiding voor deze expositie is het project ‘99+1 – vrije kunst in Nijmegen’ van Nico Huijbregts, Inge Hondebrink en Pascale Companjen.
Lees meer over de tentoonstelling en het project op de website van het museum: https://www.museumhetvalkhof.nl/tentoonstellingen/nu-te-zien.html

Een film naar aanleiding van dit project vind je in mijn vorige nieuwsbericht. Die film kan je ook hier bekijken: https://youtu.be/LXarDAEoL6w

De tentoonstelling is tot en met 16 september 2018 te bezoeken.
 

|  Datum: 2018-06-13  |  Labels: Expositie  Kunstprojecten  |


Televisieuitzending over 99+1 waarin ik ook aan bod kom

Bas Andriessen maakte een uitgebreide aflevering over '99+1', het project rond het boek '99+1 Vrije kunst in Nijmegen' en de bijbehorende tentoonstelling in Museum het Valkhof (vanaf 9 juni).
Ik ben één van de drie (van die 99 kunstenaars) die in zijn film aan bod komt. Je hoort en ziet (vanaf minuut 49) Nico Huijbregts de tekst voordragen die hij over mijn kunstwerk 'Suggestie voor huis' schreef. Daarna volgt een gesprek tussen Bas, Nico en mij in mijn atelier.

Maar kijk vooral de hele aflevering om alle ins en outs over 99+1 te weten te komen. Nu op al YouTube, zondag 3 juni op TV (RN7, vanaf even na 18.00 uur en daarna elk uur).

 
 

|  Datum: 2018-06-02  |  Labels: Expositie  Publicaties  Kunstprojecten  |


Transformatorhuisje klaar: Transform

Mijn project aan de Waalbandijk in Nijmegen is klaar. Het transformatorhuisje dat ik daar bewerkte heet nu ‘TRANSFORM’. Omdat het object van binnen hoogspanning in laagspanning transformeert, én omdat ik het transformatorhuisje transformeerde in een huisje.
De bewoners van het complex Waalhaeve kregen dit betonnen object twee jaar geleden ineens pal voor hun woningen. Het werd steeds beklad met graffiti. De Vereniging van Eigenaren vroeg mij een ontwerp te maken, zodat het meer acceptabel is. Het motto van mijn ontwerp is: "If you can't beat them, join them": als de vijand niet te verslaan is, moeten we hem maar omarmen. En zo geschiedde.
Het transformatorhuisje is van netbeheerder Liander. Die partij stemde in met de make-over.

Meer foto's van het werk vind je hier: http://www.marcelblom.nl/index.php?present=Werk%20op%20locatie#.
 

|  Datum: 2018-06-01  |  Labels: Ruimtelijk werk  Werk op locatie  Kunstprojecten  |


Transformatorhuisje transformeert in huisje

De bewoners van het complex Waalhaeve te Nijmegen kregen een betonnen transformatorhuisje voor hun woningen. Het kan niet worden verplaatst. Het object wordt steeds beklad met grafitti, posters en stickers. De VVE heeft mij gevraagd een ontwerp te maken, zodat het meer acceptabel is. Het motto van mijn (nog titelloze) ontwerp is: "If you can't beat them, join them": als de vijand niet weggaat, moeten we hem maar omarmen. En dus wordt het transformatorhuisje nu beschilderd alsof het een woning van het complex Waalhaeve is.
De foto laat het werk in uitvoering zien. Ik rond de werkzaamheden in mei af.
Meer foto's van het ontwerp en de uitvoering vind je op http://www.marcelblom.nl/index.php?present=Werk%20in%20ontwikkeling#.

|  Datum: 2018-04-29  |  Labels: Werk in ontwikkeling  Werk op locatie  Kunstprojecten  Ruimtelijk werk  Werk op locatie  Kunstprojecten  Ruimtelijk werk  Werk op locatie  Kunstprojecten  |


|  Overzicht van alle nieuwsitems  |