Veel belangstelling voor project Binnenkamers

Van 21 tot en met 29 oktober het project Binnenkamers in de Kolpingbuurt in Nijmegen. In één van de leegstaande huizen bouwde ik de woonkamer om tot een installatie, met daarin een film.

In de flyer die ik bij mijn kunstwerk omschreef ik het werk als volgt:

Ik trof het huis leeg en kaal aan, met weinig sporen van hoe hier de afgelopen jaren is gewoond. Gedacht. Gevoeld. Gegeten. Gepraat. Liefgehad. TV gekeken.
Juist die leegte gaf mij ruimte voor mijn eigen herinneringen. Aan alle huizen waar ik zelf woonde. In Nijmegen. Den Haag. Etten-Leur. Het sterkst kwamen mijn herinneringen als kind. Herinneringen aan het huis waar ik ben geboren en waar ik opgroeide. Een greep uit die herinneringen is het onderwerp geworden van mijn installatie ‘Inwisselbaar, verplaatsbaar en nooit vergeten’. Bij herinneringen gaat het om gebeurtenissen met een specifieke eigenaar. Ze zijn gekoppeld aan een tijd, en aan een plek. In mijn kunstwerk verander ik alleen die laatste factor. ‘Albert Verweystraat 7, Etten-Leur’ is verruild voor ‘Kolpingstraat 75, Nijmegen’.
Een nieuw oud verhaal.Kijk ook naar mijn filmpjes op YouTube!
Klik op http://bit.ly/2AaULox als je een beeld wil krijgen van mijn installatie met daarin de film.
Op http://bit.ly/2AbznPN zie je alleen de film op je scherm, maar die film is natuurlijk wel onderdeel van de installatie.


|  Datum: 2017-11-04  |  Labels: Ruimtelijk werk  Werk op locatie  Kunstprojecten  ||  Terug naar recent nieuws   |  Overzicht van alle nieuwsitems  |