Mijn kunst vertelt over de gebouwde omgeving. Ik help de verhalen achter straten, gebouwen en plekken zichtbaar te maken door er een poëtische laag aan toe te voegen. Ik gebruik een breed scala aan uitingsvormen, zoals sculpturen, installaties, maquettes, schilderijen, teksten, tekeningen, schetsen en foto’s.

Het komt heel precies welke plekken mijn aandacht hebben. Plekken waar de mensen niet of niet meer zijn, en plekken die nu nog alledaags, maar ooit vergane glorie zullen zijn. Die plekken hebben mijn aandacht en daar wil ik als kunstenaar mijn stempel achterlaten. Soms is dat een observatie in woord of beeld, en soms ook een tijdelijke of permanente ingreep: een zichtbare en tastbare toevoeging aan plekken. Ik maak mijn werk dus over en voor zulke plekken.

Bij mijn werk op locatie sla ik een brug tussen enerzijds het verleden en het verhaal van de plek en anderzijds mijn eigen visie voor het veranderen van de omgeving. Belangrijke componenten daarbij zijn voor mij humor en schoonheid.

Met mijn werk wil mensen uitdagen er ook hun eigen verhaal bij te bedenken.

In 2009 heb ik mijn studie Vrije Kunst aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem afgerond. Tijdens de studie heb ik mijn fascinatie voor de gebouwde omgeving weten vertalen naar de kunst. Eerder studeerde ik planologie in Nijmegen, en was ik werkzaam in de ruimtelijke ordening.
Deze website geeft een redelijk compleet beeld van mijn werk. Je kunt mij ook volgen via mijn Facebook-pagina https://www.facebook.com/marcelblomkunst/ .